מהו הצינור לפרנסה טובה ובטוחה? שעות ארוכות עומד החסיד ושופך את נפשו לפני השם, בעיצומו של יום השבת. מגיש הוא סוף סוף את חיבורו האישי לבורא העולם ולנשמתו הפנימית, אחרי שבוע עמוס בעבודה פיזית מפרכת. אך דא עקא, אשתו התרעמה לפניו על העובדה שדווקא ביום המנוחה השבועי, הוא החליט להשקיע בתפילה וכך להוריד מהזמן בו ישהה בבית • כך פתר הרבי את הדילמה: אחד מעורכי אתר 'לחלוחית גאולתית' מגיש מכתב מרתק בו עונה הרבי מלך המשיח לאשה, ומסביר לה במילים הכי ברורות מדוע מצד ההיגיון הבריא – כדאי שיאריך בתפילתו בשבת קודש • מתוך ספר 'אגרות קודש' של הרבי מלך המשיח, כרך י' עמוד נח • לסיפור המלא
•••
שעות ארוכות עומד החסיד ושופך את נפשו לפני השם, בעיצומו של יום השבת. מגיש הוא סוף סוף את חיבורו האישי לבורא העולם ולנשמתו הפנימית, אחרי שבוע עמוס בעבודה פיזית מפרכת. אך דא עקא, אשתו התרעמה לפניו על העובדה שדווקא ביום המנוחה השבועי, הוא החליט להשקיע בתפילה וכך להוריד מהזמן בו ישהה בבית.
כך פתר הרבי את הדילמה: לפנינו מכתב מרתק בו עונה הרבי מלך המשיח לאשה, ומסביר לה במילים הכי ברורות מדוע מצד ההיגיון הבריא – כדאי שיאריך בתפילתו בשבת קודש.
לקריאת המכתב המלא:
'כשהבעל מתאחר במסחרו או במשרד בו מוצא מקור מחייתו ופרנסתו, אין אדם מתרעם על זה. ואדרבה שמחים שיש מקור פרנסה והבעל עובד באמונה במילא תהיה גם פרנסתו 'בטוחה'.. אף שאין כל הנזכר לעיל שייך אלא לממוצעים – היינו הבעל של המשרד או להעניין של המשרה, שהם הצינורות על ידם הקדוש ברוך הוא הזן ומפרנס לכל, נותן לאיש פלוני פרנסתו ופרנסת בני ביתו.
אם כן הרי כמה פעמים ככה, צריכה להיות השמחה כשהבעל עובד באמונה בהנוגע להבעל בית העיקרי והיחידי. אשר פרנסתו של אדם מבקש הוא אודותה בעת התפילה, שהיא בקשת צרכיו של אדם. והצינורות והכלים שבהם הקדוש ברוך הוא משפיע הפרנסה, הן ענייני תורה ומצוות.
וכמו שאינה מתרעמת על זה שנמצא בעלה במשרתו או בלימודו משך כמה שעות בימות החול, על אחת כמה וכמה שאין להתרעם על זה שביום השבת [אשר כלשון הזוהר 'מיניה מתברכין כל יומי]', מאריך בתפילתו והתבודדותו עם השם יתברך.. שכמובא בספרים, תפילת השבת היא כוללת תפילות כל ימות החול, שעניין ברכותיהם האמצעיות הם לא רק 'חונן לאדם דעת', אלא גם 'שמע קולנו' וכו'.
ספר 'אגרות קודש' של הרבי מלך המשיח, כרך י' עמוד נח.