בשבת קודש פרשת 'תצווה' ביו"ד אדר א' תשמ"א נפטר הרה"ח הרב ישראל יצחק זלמנוב ע"ה, שהיה מראשוני ומקימי הישוב כפר חב"ד בארצנו הקדושה. בנוסף לכך שימש הרב זלמנוב כשוחט ובודק, חבר הנהלת ארגון 'צעירי חב"ד' במשך שנים רבות, מזכיר 'ועד כפר חב"ד' • כיצד קירב יהודים רבים לדרך חסידות חב"ד? כיצד הגיב הרבי על נאומו הקצר של הרב זלמנוב? ובאלו מילים הגדיר הרבי את דמותו הייחודית? • לסיפור המלא ולתמונות
☚ תמונות בצבע מחייו: השו"ב הרב ישראל יצחק זלמנוב מכפר חב"ד
ביו"ד אדר תשמ"א נפטר הרה"ח הרב ישראל יצחק זלמנוב ע"ה, שהיה מראשוני ומקימי הישוב כפר חב"ד בארצנו הקדושה. בנוסף לכך שימש הרב זלמנוב כשוחט ובודק, חבר הנהלת ארגון 'צעירי חב"ד' במשך שנים רבות.
הרב ישראל יצחק זלמנוב נולד לאביו הרב שמואל זלמנוב בשנת תרפ"א. נישא למרת יוכבד בתו של הרב חיים מאיר גרליק ע"ה ועלה לארץ ישראל בשנת תרפ"ט, שם היה מראשוני המתיישבים ומקימי כפר חב"ד. היה פעיל בקירוב יהודים לדרך ישראל סבא ולחסידות, גם באמצעות שותפות במפעל ההארחה בכפר חב"ד של נערים צעירים מהקיבוצים בישראל כהכנה לפני ה'בר מצווה', וכן הארחה לסטודנטים ועוד. משבתות אירוח אלה התקרבו יהודים רבים, שכיום הקימו משפחות חסידיות לתפארה כחסידי חב"ד, כאשר הם מעידים שהחום והלבביות המיוחדת שקרנה שהרב זלמנוב גרמו להם להרגיש בנוחות כמו בבית שלהם ותרמו רבות לקירובם.
במשך שנים ארוכות שירת ב'חיל הים' בצה"ל והיה דוגמא חיה של חסיד עבור חיילים האחרים. בשנת תשכ"ב זכה בגורל לנסוע לחצרות קדשנו והיה לנציג חב"ד בישראל אצל הרבי. היה חבר הנהלת ארגון 'צעירי חב"ד' במשך שנים רבות, בחלק מהשנים המשרדים אף התנהלו מביתו בכפר. בד בבד היה מזכיר 'ועד כפר חב"ד', ובהמשך גם כאחראי על 'ועד ההורים' בתלמוד תורה בכפר. בנוסף לכך שימש הרב זלמנוב כשוחט ובודק, בהמשך למסורת המשפחתית של משפחת זלמנוב (להעיר שהשו"ב [= שוחט ובודק] היוו אצל חסידי חב"ד את הדמות החסידית של המשפיע ומחנך בקהילה החסידית).
☚ שו"ת מעניין שכתבה רעייתו מרת יוכבד זלמנוב: 200 שאלות ותשובות על חסידות חב"ד
חסיד הוא פנסאי
באותן שנים היו ממונים מיוחדים שתפקידם היה לנקות את מנורות הנפט ולהדליקן מידי ערב. מנורות אלו האירו באור עמום את רחובות הכפר. ניתן היה לראות את הרב ישראל יצחק זלמנוב ע"ה הולך מידי ערב כשמוט בידו, והוא מדליק את מנורות הנפט ב'רחובות' הכפר..
אחד מאנשי כפר חב"ד מזעיק ברמקול את כל אנשי הכפר, אנשים נשים וטף לבוא אל המלאכה ולהתחיל באפיית המצות. במשך זמן האפיה שר אחד החסידים, בעל קול נאה, לתוך הרמקול פרקי הלל ושירי חב"ד שהדהדו בשדות הכפר. המלאכה נעשית בשמחה רבה וכל אחד משתדל לתת יד בהתלהבות. השכר שהעובדים מקבלים היא ברכתו של הרבי לכל העוסקים במצוה.